Sådan går det for sig..! - www.din-historie.dk

Gå til indhold

Hoved menu:

Sådan går det for sig..!

Sådan går det for sig..!

Forinden en opgave taler jeg først med kunden i telefonen - Vi får en god indledende snak, og jeg fortæller lidt om hvad der skal ske, og hvad det hele skal ende med. Oftest er det pårørende, der har kontaktet mig, og i de tilfælde taler jeg ligeledes med dem. Der aftales et nyt tidpunkt for en telefonsamtale - der kan være mange samtaler - og hver gang er der god tid. Hele denne fase bruges til at hente informa-tioner - man kunne kalde det stofindsamlingsfasen.
På baggrund af disse oplysninger lægger jeg hoved-linierne for interwievet. Herefter aftales tidspunktet hvor jeg kommer med min lydoptager, og laver selve optagelsen.

Optagelsen varer ca. tre timer, og interviewpersonen har naturligvis vetoret hvad angår emnerne.


God tid og god atmosfære giver det gode resultat...

Jeg ringer engang til, nemlig dagen før interviewet, for at fortælle lidt om hvilke emner jeg har tænkt mig at berøre, og høre ind til om der er nogen ønsker fra interviewpersonens side inden optagelsen. Alt i alt vil jeg komme til at lægge beslag på ca. fire til fem timer af den interviewedes tid til samtaler og optagelser.... altså en masse snak!

Jeg lægger stor vægt på empati og god kommunikation, det er samarbejde i øjenhøjde, og vi skal have det bedste ud af det hele. Både forsamtaler og optagelse foregår i en rar og venlig atmosfære.

Optagelsen er den interviewedes dag helt og holdent, og er der lidt mikrofonangst forsvinder den hurtigt...

Mennesker vil gerne fortælle....

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu